Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

OTA YHTEYTTÄ JA VARAA

ILMAINEN SUUNNITTELU

044 230 6264

info (at) stadinremonttiapu.fi

 

TOIMINTA-ALUEEMME:

Helsinki

Espoo

Kauniainen

Vantaa

Sipoo

Porvoo

Tuusula

Kerava

Järvenpää

SISUSTUSREMONTIT

Asunto on yksi elämämme suurimmista menoeristä, ja sen kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta. Sisäremontilla on suuri vaikutus kotisi viihtyvyyteen ja ulkonäköön, joka vaikuttaa myös asuntosi myyntiarvoon. Usein sisäremontissa on kyse seinien raikastamisesta maalaamalla tai uusien lattiapintojen asennuksesta. Ammattilaisemme työskentelevät siististi ja lopputulos on jäljiltämme aina toivotun mukainen. Sisustusremontissa on suositeltavaa käyttää ammattilaisen ohjausta, jos tuntee olonsa epävarmaksi eri värisävyjen yhdistelmistä.

 

SEINÄT

Seiniä ehostetaan lähinnä maalaamalla ja tapetoimalla. Nykyisin myös erilaiset sisustuspaneelit tekevät tuloaan sisustusremonttien materiaalivalikoimaan. Sisustusremontissa seinien osuus on se projektin näkyvin lopputulos, joten maalin tai tapetin valintaan kannattaa käyttää aikaa. Erityisen vaikeaa on arvioida valintansa käyttäytymistä isolla seinäpinnalla, lopputulos voi olla jotain muuta, kuin kaupan pieni mallitikku tai -pala antoi ymmärtää. 
 
Maalaaminen on usein sellainen remontti, jonka asunnon omistaja tekee itse. Omalla tekemisellä asuntoon saa lyötyä oman leiman. Maalit eivät paljoa maksa, joten budjettikin kiittää. Palkattua tekijää käyttämällä kustannuksiin tulee mukaan maalarin tuntipalkka tai vastaavasti sovittu työurakkahinta. Kohteet vaihtelevat paljon ja suojaus sekä kalusteiden siirtäminen voivat olla iso osa sisustusprojektista. Yhden huoneen seinien maalaus asettunee jonnekin 500 euron ja 1500 euron välille. 
 
Tapetointi on monta kertaa hankalampi sisustusremontti, kuin maalaaminen on. Pohjatöiden merkitys korostuu tapettihommissa. Monesti tilanne on sellainen, että seinillä on jo monta kerrosta tapettia ja jälleen uuden tapettikerroksen lisääminen ei enää näytä hyvältä, kun jossain vanha seinäpinta pullistelee pelottavasti ja jossain muualla voi olla vaikkapa lastulevysaumojen kohdalla syvennyksiä. Pohjatöistä riippuen, tapetoinnin kustannukset vaihtelevat suuresti. Tavallisesti tapetointi on kuitenkin hieman maalausta arvokkaampaa toimintaa. 
 
Vanhojen tapettien poisto voi olla täynnä yllätyksiä. Jokin vuosien aikana muodostuneista kerroksista voi olla seinässä kiinni liimalla tai sitten on käytetty asbestia sisältävää materiaalia, jolloin purkamisesta tulee ihan oma operaationsa. Kohdistettavat erikoistapetit ovat myös valinta, joka voi näkyä kokonaishinnassa.
 

LATTIAT

Lattiamateriaalin valinta on tärkein päätös sisustus- tai huoneistoremonttia tehtäessä. Päätöksellä on visuaalinen puolensa, mutta ennen kaikkea päivät kotona kuluvat jalat lattialla, joten päätöksellä on valtava vaikutus asumismukavuuteen. Lattiapintojen uusiminen voidaan toteuttaa vaiheittain ja erilaisilla materiaaleilla.
 
Parkettia pidetään lattiapintojen aatelina, jonka elinkaarta voi jatkaa hiomalla ja lakkaamalla. Tavallisin lattiaremontti on kuitenkin sellainen, jossa vanhan lattiapinnan päälle asennetaan joko laminaatti tai vinyylilankku. Materiaalin ja työn edulliset hinnat ovat tärkein tekijä. Tällä tavoin tehty lattiaremontti maksaa materiaaleineen ja töineen noin 30 euroa neliöltä eli suunnilleen saman verran kuin vanhan parkettilattian hionta ja lakkaus. 
 
Vastaan tulee myös tilanteita, joissa lattia on syystä tai toisesta painunut tai nitisee ja natisee. Näiden lattioiden kohdalla toivotaan usein suoristusta ja kaikkien lattiaäänien katoamista. Harvoin ollaan niin onnellisessa tilanteessa, että vanhasta lattiasta saadaan sisustusremontilla uuden veroinen. On parempi asennoitua siihen, että uusi lattia on parempi kuin vanha, mutta ei siltikään täydellinen.
 

SISÄKATOT

Sisäkatot ovat suuri osa kotien näkyvistä sisäpinnoista. Yleensä katot ovat valkoisia ja niihin ei juurikaan kiinnitetä huomiota. Koeta maalata katto punaiseksi niin johan vieraat saavat hyvän aiheen kahvipöytäkeskusteluun. Kattoihin liittyvät sisustuspäätökset ovat niin tavanomaisia ja itsestäänselviä, että asiaa ei juurikaan mietitä. Muutamaa asiaa kannattaa sisustusremonteissa kuitenkin miettiä kattoihin liittyen: kodintekniikka, sisäkattomateriaali, paloturvallisuus ja akustiikka.
 
Joskus sisäkattoremonteissa asennetaan uutta tekniikkaa ja lasketaan kattoa alaspäin, jolloin syntyvään onteloon saadaan piilotettua tarvittavat ratkaisut, kuten valoja, sähkövetoja tai ilmanvaihtokanavia.
 
Tällainen remontti sisältää monta eri vaihetta: vanhan purku, uuden runkorakenteen tekeminen, tekniikan asennus, katon umpeen asentaminen joko levyttämällä tai paneloimalla ja pintakäsittely sekä viimeistely. Lopulta uusi tekniikka on piilossa uuden ja tyylikkään sisäkattopinnan takana.
 
Katoissa käytetään pääsääntöisesti seuraavia kolmea ratkaisua: betonikaton tasoitus/maalaus, levytetyn katon tasoitus/maalaus ja katon panelointi sekä mahdollinen maalaus tai muu pintakäsittely. Pintamateriaalin valintaan vaikuttaa nykyinen rakenne ja asukkaan materiaalitoiveet.
 

Ruiskurapattu katto kerrostalohuoneistossa, jossa on käytetty ontelolaattoja välipohjarakenteena.Ruiskurapattu katto kerrostalohuoneistossa, jossa on käytetty ontelolaattoja välipohjarakenteena.

Elementtikerrostaloissa kerrosten välinen betonielementti on samalla alakerran asunnossa näkyvä sisäkattopinta. Näitä on monesti kuorrutettu nopeasti tehtävällä ruiskurappauksella, joka tekee valmiista pinnasta hieman röpelöisen. Vanhojen huoneistojen pienet nikkaroinnit johtavat siihen, että ruiskurapatussa katossa on valaisinten kiinnitysreikiä ja toisinaan rappaamattomia linjoja sellaisissa paikoissa, joista on purettu väliseinä. Ruiskutetun pinnan korjaus on hankalaa ja täytyy usein tehdä taidokkaana käsityönä. Tavanomaisin remontti on pelkkä huoltomaalaus.
 
Levytetty sisäkatto eroaa betonielementistä siinä, että levytetty katto on tyypillisesti pientalojen ratkaisu. Valmis sisäkattorakenne levytetään ja levyjen välit paikataan. Ruiskumaalaus on mahdollista myös näissä, mutta ehkä tyypillisempi ratkaisu on tehdä tasainen pinta ja maalata se.
 
Kattojen panelointi on myös tyypillinen ratkaisu pientaloissa. Paneeleissa on vaihtoehtona puu tai erilaiset kuitumateriaaleista valmistetut paneelit esim. Haltex. Paneelikaton tekeminen ei ole aivan niin vaativa työ, kuin siististi toteutetun levykaton rakentaminen. Samasta syystä paneelikatto on hieman edullisempi ja sen voi helposti tehdä myös itse asunnon omistaja ilman ulkopuolista apua. Paneeleita saa myös valmiiksi pintakäsiteltyinä, joten tämäkin säästää työaikaa.
 
Paloturvallisuus ja akustiikka-asiat ovat hiljalleen nousussa. Tähän on vaikuttanut rakentamisen tiivistyminen. Erityisesti liikenne- ja lentomelualueilla on akustiikan merkitys kasvanut huomattavasti. Tyypillisesti molempia ratkotaan sekarakenteilla, joilla pyritään lisäämään rakenteen massaa sekä ilmavuutta. Tällöin saadaan vähennettyä kaikuja ja ulkoa tulevaa ääntä.
 
Kattoremontit voivat olla yllättävän työläitä. Toisinaan kyseessä on helpolta vaikuttava huoltomaalaus, mutta vanhat pohjatasoitteet ovat niin heikosti kiinni varsinaisessa kattorakenteessa, että maalaus saattaisi kosteana työvaiheena pudottaa pinnoitteet tosi isolta alueelta. Silloin ei ole helppoa vaihtoehtoa, vaan maalaus täytyy aloittaa pohjan vahvistamisella. Oikea ja kustannustehokas menetelmä valitaan tilanteen mukaan.
 
Vielä kun muistaa, että harva meistä ylettyy kattoon ilman apuvälineitä, niin huomaa kyllä, mihin iso osa työtunneista uppoaa. Harvoin päästään tekemään töitä tyhjässä asunnossa vaan ensin täytyy suorittaa tarkka huonekalujen ja lattia- sekä seinäpintojen suojaaminen. Sisäkattoremontit ovatkin usein hintavampia, kuin ajatellaan. Hinta pyörii usein tuhansissa euroissa. Peukalosääntönä voit käyttää 1 000 euroa per yhden huoneen katon maalaus.
 

HUONEMUUTOKSET

Perusteellisissa huoneistoremonteissa on tavallista, että huonejakoa muutetaan. Nykyään tehdään paljon avokeittiötä, mikä vaatii väliseinien purkamista. Lastenhuoneiden kohdalla isompia huoneita jaetaan usein kahtia, jolloin lapset saavat kumpikin oman huoneen.
 
Huoneistoremontit painottuvat tilanteisiin, joissa on vaihdettu asuntoa. Silloin vanhaan ei välttämättä olla tyytyväisiä ja halutaan kaikki kuntoon samalla asuntolainalla sekä ennen muuttoa, kun huonekaluja ei olla vielä kannettu sisään.
 
Me ollaan pitkään suunniteltu remontteja ja yksi neuvo on yli muiden. Pidä huoneen toiminnallisuus samana, mikäli vain suinkin mahdollista. Kylpyhuoneessakin on helppo osittaa tilaa uusiksi, mutta jos vaikkapa kaksi tilaa vaihtaa paikkaa keskenään, niin on luvassa korkeita kustannuksia.
 

SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT

Tavaroita voi säilyttää miten tahansa. Tässä säilytysjärjestelmä käsittää liukuovikaapistot. Kiinteät kaapistot kannattaa ostaa suoraan huonekalukaupasta ja kasata ohjeiden mukaan. Liukuovikaapit ovat huomattavasti vaikeampia asentaa, joten remonttiliikkeen palvelut ovat tarpeen. Liukuovikaapistojärjestelmien ehdottomana vahvuutena on mittojen mukaan toimitetut ratkaisut, kun taas valmiit kalusteet täytyy valita kokoluokkaa pienempinä, kuin käytettävissä oleva tila.